ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2310237300ΚΑΒΑΛΑ 2510831440ΞΑΝΘΗ 2541025333
Στείλτε μήνυμαΟι γιατροί της Novamed σας απαντούν
 

ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ

Αμεση αντιμετώπιση


ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ

Τα μαλλιά έχουν σημαντικό ρόλο στην εικόνα και την εμφάνιση του ατόμου. Η απώλεια τους είναι επόμενο να δημιουργεί δυσάρεστα συναισθήματα, πολλές φορές έντονα, σε βαθμό να επηρεάζουν την κοινωνική ζωή, αλλά και τον ψυχισμό του ατόμου.
Φυσιολογικά υπάρχει μία πτώση περίπου 100 τριχών ημερησίως που είναι η φυσιολογική ανανέωση του τριχώματος. Πάνω από αυτό το επίπεδο έχουμε παθολογική κατάσταση. Πολλές φορές υπάρχει αυξημένη εποχιακή τριχόπτωση την άνοιξη και το φθινόπωρο. Είναι παροδικό φαινόμενο χωρίς παθολογική αξία.
Παράγοντες που ευθύνονται για την παθολογική τριχόπτωση είναι:

- Oρμονικοί (οιστρογόνα, ορμόνες θυρεοειδούς)
- Οργανικές παθήσεις (αναιμία, κακοήθεια)
- Λήψη φαρμάκων (κυτταροστατικά, χημειοθεραπευτικά)
- Διατροφικοί παράγοντες
- Κληρονομικότητα

Για την αντιμετώπιση πρωταρχικό μέλημα είναι η αποκατάσταση των ορμονικών ή άλλων παθολογικών αιτιών εάν διαπιστωθούν. Οι θεραπευτικές δυνατότητες σήμερα είναι πολλές. Ειδικά σαμπουάν, λοσιόν με άλατα, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και αμινοξέα, spray με ειδικές φαρμακευτικές ουσίες (μινοξιδίλη), είναι στη διάθεση των δερματολόγων για να εφαρμόσουν διάφορα θεραπευτικά σχήματα. Η εφαρμογή τα τελευταία χρόνια της μεσοθεραπείας και ιδιαίτερα της μεθόδου PRP (αυτόλογη μεσοθεραπεία με αυξητικούς παράγοντες από το αίμα του ίδιου ατόμου) μας δίνει μεγαλύτερες θεραπευτικές δυνατότητες.