ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2310237300ΚΑΒΑΛΑ 2510831440ΞΑΝΘΗ 2541025333
Στείλτε μήνυμαΟι γιατροί της Novamed σας απαντούν
 

ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ

Αντιμετωπίστε την με απόλυτη επιτυχία


ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ

Ένα από τα μεγαλύτερα γυναικεία προβλήματα ομορφιάς, που απασχολεί τις περισσότερες γυναίκες, ιδίως το καλοκαίρι, είναι η κυτταρίτιδα.  Η κυτταρίτιδα είναι η συσσώρευση νερού και λίπους στον υποδόριο ιστό και οφείλεται στην κακή αιμάτωση και στη διόγκωση των λιποκυψελών στις περιοχές που εμφανίζεται.Ο συνδετικός ιστός χάνει την ελαστικότητά του με αποτέλεσμα το δέρμα να παρουσιάζει τη λεγόμενη όψη του «φλοιού πορτοκαλιού».
Εμφανίζεται συνήθως στους μηρούς, τους γλουτούς, στα γόνατα, στην κοιλιά και στο εσωτερικό των μπράτσων. Κακή διατροφή (λίπη, αλάτι, υδατάνθρακες, αναψυκτικά), καθιστική ζωή, έλλειψη άσκησης, κάπνισμα, αλκοόλ, καφεϊνη, ορμονικές διαταραχές είναι οι σημαντικότεροι παράγοντες που ευνοούν την εμφάνισή της. Μία από τις πιο αποτελεσματικές λύσεις στο επίμονο αυτό πρόβλημα είναι οι ραδιοσυχνότητες. Η ελεγχόμενη θερμότητα που δημιουργείται κάτω από το δέρμα συμβάλλει στη συρρίκνωση των λιποκυττάρων και την αποβολή των λιποειδών ουσιών που απελευθερώνονται, μέσω του λεμφικού συστήματος από τον οργανισμό. Ο συνδιασμός των ραδιοσυχνοτήτων με την μέθοδο Carboxy therapy αποτελούν το κλειδί για την μείωση λίπους και κυτταρίτιδας ενώ ενισχύεται και η σύσφιξη του δέρματος.
Ένας άλλος τρόπος είναι η μέθοδος της ενδοδερμολογίας η οποία στηρίζεται στην χρήση τοπικού μασάζ με ειδικό μηχάνημα με κυλίνδρους και ταυτόχρονη αναρρόφηση. Έτσι μηχανικά σπάνε οι λιποκυψέλες, αυξάνεται τοπικά η μικροκυκλοφορία και ενεργοποιούνται το κολλαγόνο και οι ινοβλάστες άρα και η σύσφιξη του δέρματος.
Επίσης η μέθοδος της μεσοθεραπείας, όπου εγχύονται στο δέρμα ουσίες που βοηθούν στην καταπολέμιση της κυτταρίτιδας, ενδείκνυται για συνδιασμό με τις παραπάνω μεθόδους.
Για να καταπολεμηθεί όμως σωστά και σε βάθος χρόνου η κυτταρίτιδα πρέπει να αλλάξει ο τρόπος ζωής.