ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2310237300ΚΑΒΑΛΑ 2510831440ΞΑΝΘΗ 2541025333
Στείλτε μήνυμαΟι γιατροί της Novamed σας απαντούν
 

Κηλίδες Μέλασμα Δισχρωμίες

Εγγύηση Χρωματικής Ομοιομορφίας


ΚΗΛΙΔΕΣ ΜΕΛΑΣΜΑ ΔΙΣΧΡΩΜΙΕΣ

Το μέλασμα (χλόασμα) καφέ σκούροι λεκέδες είναι ένα σοβαρό και επίμονο αισθητικό πρόβλημα που απασχολεί πολλές γυναίκες. Εμφανίζεται στις εκτεθειμένες στον ήλιο περιοχές του δέρματος και συχνότερα στο πρόσωπο (μάσκα της κύησης).
Η κύηση, η λήψη αντισυλληπτικών, η χρήση ορισμένων φαρμάκων, η γενετική προδιάθεση και το ηλιακό φώς είναι τα αίτια που το προκαλούν. Έχουν χρησιμοποιηθεί πάρα πολλοί τρόποι θεραπείας του μελάσματος χωρίς κανένας να ικανοποιεί απόλυτα. Χρησιμοποιούνται ευρέως καλλυντικά προϊόντα, που περιέχουν λευκαντικές ουσίες, προσφέροντας σχετική βελτίωση και προφύλαξη.
Τα τελευταία χρόνια αναπτύχθηκε και χρησιμοποιείται ενάντια στο πρόβλημα αυτό, το Spectra Q-Switched Laser. Χωρίς να προκαλεί δερματική βλάβη, αποδεσμεύει μόνο τη χρωστική από τον ιστό του δέρματος, η οποία στη συνέχεια αποβάλλεται από τον οργανισμό.
Άλλο πλεονέκτημα του spectra είναι η ενσωμάτωση μιας λειτουργικής παραλλαγής στο πρόγραμμα του, το “spectra mode” ,που με τη χρήση φωτοθερμικής και φωτομηχανικής δράσης, χωρίς κανένα τραυματισμό της επιδερμίδας, βελτιώνει θεαματικά την φλεγμονώδη ακμή, μειώνει το εύρος των πόρων της επιδερμίδας και τέλος βελτιώνει τις μικρές ρυτίδες του προσώπου με αποτέλεσμα ένα απαλό και ανανεωμένο δέρμα.