Πρότυπες μονάδες κλινικών Κοσμητικής Ιατρικής, Αισθητικής Δερματολογίας και Πλαστικής Χειρουργικής. Εμπειροι δερματολόγοι μπορούν να σας ενημερώσουν και να σας συμβουλεύσουν δίνοντας σας τις καλύτερες λύσεις σε κάθε σας πρόβλημα.
9:00π.μ - 20:30μ.μ Δευτέρα έως Παρασκευή
Κεντρικό Θεσσαλονίκης
info@novamed.gr Σας απασχολεί κάτι; Ρωτήστε μας!

Θεσσαλονίκη
Τσιμισκή 43 (3ος όροφος)
Εμπορικό Κέντρο «Πλατεία»


Ξάνθη
Μιχαήλ Βόγδου 14-16
Τηλ. & Fax: 25410-25333
xanthi@novamed.gr


Καβάλα
Ελευθερίου Βενιζέλου 39
Τηλ/Fax: 2510-831440
kavala@novamed.gr

Κεντρικό Θεσσαλονίκης
Καβάλα: 25108 31440 Ξάνθη: 25410 25333
9:00π.μ - 20:30μ.μ Δευτέρα έως Παρασκευή
info@novamed.gr Σας απασχολεί κάτι; Ρωτήστε μας!
Home  /  Ιατρικα   /  Γυναικομαστία: Άμεση Λύση Προβλήματος

Γυναικομαστία: Άμεση Λύση Προβλήματος

Γυναικομαστία είναι η υπερπλασία (αύξηση του μεγέθους) των μαστών των ανδρών.

Μπορεί να οφείλεται σε υπερπλασία των μαζικών αδένων ή του λιπώδους ιστού (ψευδογυναικομαστία) ή σε συνδυασμό των δύο καταστάσεων. Όπως είναι φυσικό, η γυναικομαστία προκαλεί ψυχολογικό πρόβλημα κυρίως στους εφήβους και τους νεαρούς άνδρες.

Παθολογικές καταστάσεις όπως ηπατοπάθεια, νεφρική ανεπάρκεια, διαταραχές ενδοκρινών αδένων, κ.α., λήψη ορισμένων φαρμάκων όπως αναβολικά, στεροειδή, οιστρογόνα, αλκοόλ, ναρκωτικές ουσίες, ευθύνονται σε αρκετές περιπτώσεις στη δημιουργία της γυναικομαστίας. Στις περιπτώσεις αυτές η αντιμετώπιση απαιτεί τη ρύθμιση όλων των παραπάνω παραγόντων.

Στο μεγαλύτερο ποσοστό των περιπτώσεων όμως η γυναικομαστία είναι ιδιοπαθής (δε γνωρίζουμε δηλαδή την αιτία). Το πρόβλημα είναι καθαρά αισθητικό και αντιμετωπίζεται επεμβατικά. Με τοπική αναισθησία γίνεται η αφαίρεση των υπερτροφικών αδένων και ταυτόχρονη αφαίρεση του λίπους, εάν υπάρχει, με τη μέθοδο της λιποαναρρόφησης.

No Comments
Post a Comment
Name
E-mail
Website